Pražma pečená s rajčaty a paprikou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
1 ks citron
3 lžíce olivový olej
muškátový oříšek
1 lžíce citronová šťáva
1 ks červená kapie
1 ks zelená kapie
1 špetka mletý kmín
olivový olej na smažení
2 - 3 lžíce portské víno
1/2 hrstě čerstvý koriandr
1 hrst čerstvá petrželka
5 ks cherry rajčata
4 ks cibule šalotka
2 ks pražma královská

Postup přípravy receptu

  1. Pražmy očistíme, omyjeme, osušíme a osolíme. Z boku každé ryby uděláme na jedné straně asi 4 - 5 šikmých zářezů

  2. Připravíme si bylinkovou marinádu. Česnek oloupeme a rozdrtíme s nasekanou petrželkou a čerstvým koriandrem dohladka. Směs osolíme, ochutíme drceným kmínem, mletým pepřem a promícháme s olejem a citronovou šťávou. Touto směsí důkladně ryby potřeme ze všech stran i v zářezech a necháme v chladu asi 20 minut rozležet

  3. Mezitím si očistíme papriky, které nakrájíme na proužky. Oloupanou šalotku nakrájíme na kolečka, omytý citron na plátky a rajčata rozkrojíme na poloviny

  4. Pekáček vytřeme olejem, vložíme pražmy a zářezy na nich vyplníme proužky paprik. Poté ryby ochutíme špetkou strouhaného muškátového oříšku a obložíme šalotkou, zbývajícími kousky kapií, rajčaty a plátky citronu. Zeleninu osolíme, vše ještě zakapeme olejem a dáme péct do trouby předehřáté na 200 °C. Pražmy asi po 10 minutách pečení přelijeme portským vínem a dopečeme dalších asi 15 - 20 minut dozlatova

  5. Pečenou pražmu královskou rozdělíme na porce i se zeleninou, přelijeme výpekem a podáváme s pečenými nebo šťouchanými bramborami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!