Masové knedlíčky 2 recept
Apetit Recepty přílohySuroviny na recept
- 3 ks vejce 8 dkg mouka hladká sůl a pepř 3 lžíce škrobová moučka 1 ks cibule střední 25 dkg bílého pečiva mléko na navlhčení 15 dkg uzené maso vařené 2 lžíce máslo nebo
Postup Masové knedlíčky 2
Postup přípravy receptu
-
Bílé pečivo nakrájíme na kostky, vložíme do velké mísy a zvlhčíme mlékem Přidáme vychladlé uzené maso také nakrájené na kostičky. Cibuli jemně usekáme a zpěníme na másle. Přendáme do mísy k pečivu a uzenému masu a promícháme
Přidáme mouku, škrobovou moučku a rozkvedlaná vejce. Přisolíme a opepříme
Vše spojíme v středně tuhé těsto. Podle potřeby ředíme mlékem nebo zahustíme
moukou. Nyní namočenýma rukama tvoříme koule ve velikosti menších tenisových míčku a vkládáme opatrně do vroucí vody. Nesmějí se přichytit na dno hrnce. Od chvíle kdy vyplavou, vaříme zvolna asi 3-4 minuty
Podáváme jako přílohu k drubežímu masu, nebo pouze s dušeným zelím
Knedlíčky můžeme servírovat i jenom s dušeným či kysaným zelím.