Masové knedlíčky 2 recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

3 ks vejce
8 dkg mouka hladká
sůl a pepř
3 lžíce škrobová moučka
1 ks cibule střední
25 dkg bílého pečiva
mléko na navlhčení
15 dkg uzené maso vařené
2 lžíce máslo nebo

Postup přípravy receptu

  1. Bílé pečivo nakrájíme na kostky, vložíme do velké mísy a zvlhčíme mlékem Přidáme vychladlé uzené maso také nakrájené na kostičky. Cibuli jemně usekáme a zpěníme na másle. Přendáme do mísy k pečivu a uzenému masu a promícháme

  2. Přidáme mouku, škrobovou moučku a rozkvedlaná vejce. Přisolíme a opepříme

  3. Vše spojíme v středně tuhé těsto. Podle potřeby ředíme mlékem nebo zahustíme

  4. moukou. Nyní namočenýma rukama tvoříme koule ve velikosti menších tenisových míčku a vkládáme opatrně do vroucí vody. Nesmějí se přichytit na dno hrnce. Od chvíle kdy vyplavou, vaříme zvolna asi 3-4 minuty

  5. Podáváme jako přílohu k drubežímu masu, nebo pouze s dušeným zelím

  6. Knedlíčky můžeme servírovat i jenom s dušeným či kysaným zelím.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!