Masové knedlíčky s nudlemi recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek sůl 2 lžíce solamyl 2 ks bílek 1 balíček nudle 500 ml masový vývar 1 - 2 lžíce rybí omáčka 1 - 2 lžičky limetková šťáva 5 snítek čerstvý koriandr 400 g mleté vepřové maso mletý černý pepř 400 ml kokosové mléko 2 ks červená feferonka 2 - 3 ks jarní cibulka s natí světlá instantní jíška 1 lžíce čerstvý strouhaný zázvor
Postup Masové knedlíčky s nudlemi
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve si připravíme veškeré ingredience. Feferonky očistíme a zbavíme jadérek. Jednu feferonku nakrájíme na jemné kostičky a druhou odložíme stranou. Zázvor oloupeme a nastrouháme najemno. Bílé části jarních cibulek nakrájíme na drobné kostičky a zelenou nať na kolečka. Čerstvý koriandr jemně usekáme. Česnek loupeme a prolisujeme. Nudle uvaříme podle návodu na obalu
Mleté maso osolíme, opepříme a promícháme s usekaným koriandrem, prolisovaným česnekem, bílou částí nakrájených cibulek, usekanou feferonkou a polovinou nastrouhaného zázvoru. Vše spojíme se solamylem a bílky a odložíme na 20 minut do chladu. Pak z masové směsi tvoříme mokrýma rukama kuličky ve velikosti malého vlašského ořechu
Kokosové mléko promícháme s vývarem, přidáme zbývající zázvor, celou feferonku a vše přivedeme k varu. Pak vkládáme postupně masové kuličky a na mírném plameni zvolna vaříme přibližně 10 minut. Asi 5 minut před dokončením vmícháme nať jarní cibulky a omáčku podle potřeby zahustíme instantní jíškou. Z omáčky vyjmeme feferonku a vše dochutíme rybí omáčkou, limetkovou šťávou, pepřem a solí
Uvařené nudle rozdělíme na nahřáté talíře, poklademe masovými knedlíčky a přelijeme omáčkou. Pokrm ozdobíme nakrájenou uvařenou feferonkou a podáváme se zeleninovým salátem.