Koprová omáčka recept

Apetit Recepty omáčky

Suroviny na recept

3 lžíce máslo
1 svazeček kopr
2 lžíce hladká mouka
3 lžíce zakysaná smetana
200 ml smetana ke šlehání
500 ml hovězí vývar
100 ml plnotučné mléko
ovocný ocet

Postup přípravy receptu

  1. Kopr přebereme, opereme, osušíme a nasekáme nadrobno

  2. V hrnci rozehřejeme máslo, zaprášíme jej moukou a orestujeme dorůžova. Růžovou jíšku zalijeme vývarem nebo vodou a povaříme. Stačí 15 - 20 minut, než se rozvaří případné hrudky. Přidáme kopr a trochu mléka a omáčku necháme přejít varem

  3. Koprovou omáčku ochutíme octem, osolíme a nakonec vmícháme smetanu

  4. Hotovou koprovou omáčku podáváme s hovězím masem nebo vejcem a jako příloha se hodí houskové knedlíky nebo brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!