Koprová omáčka recept
Apetit Recepty omáčkySuroviny na recept
- 3 lžíce máslo 1 svazeček kopr 2 lžíce hladká mouka 3 lžíce zakysaná smetana 200 ml smetana ke šlehání 500 ml hovězí vývar 100 ml plnotučné mléko ovocný ocet
Postup Koprová omáčka
Postup přípravy receptu
-
Kopr přebereme, opereme, osušíme a nasekáme nadrobno
V hrnci rozehřejeme máslo, zaprášíme jej moukou a orestujeme dorůžova. Růžovou jíšku zalijeme vývarem nebo vodou a povaříme. Stačí 15 - 20 minut, než se rozvaří případné hrudky. Přidáme kopr a trochu mléka a omáčku necháme přejít varem
Koprovou omáčku ochutíme octem, osolíme a nakonec vmícháme smetanu
Hotovou koprovou omáčku podáváme s hovězím masem nebo vejcem a jako příloha se hodí houskové knedlíky nebo brambory.