Veganský bramborový salát s tofu recept
Apetit Recepty salátySuroviny na recept
- sůl 1 - 2 hrstě rukola 4 ks kyselá okurka 150 ml zeleninový vývar 1 špetka drcený kmín 3 lžíce panenský olivový olej 1/2 ks červená cibule mletý černý pepř 1/2 lžičky ostrá hořčice 1 lžíce nálev z okurek 100 g uzené tofu 1/2 lžičky čerstvá citronová šťáva 1 ks zelené jablko 600 g salátové brambory 1/2 lžičky vinný bílý ocet 2 - 3 ks předvařená vakuovaná řepa
Postup Veganský bramborový salát s tofu
Postup přípravy receptu
-
Salátové brambory uvařené ve slupce oloupeme a nakrájíme na kostičky. Uzené tofu a červenou řepu nakrájíme na stejně velké kousky jako brambory. Oloupanou cibuli a okapané okurky nakrájíme nadrobno. Omyté neloupané jablko zbavíme jádřince a nakrojíme na kostičky. Takto připravené suroviny promícháme v míse, osolíme, opepříme a zjemníme olejem
Všechny ingredience určené na zálivku smícháme, nalijeme na salát, který promícháme, podle potřeby dochutíme a necháme alespoň 1 hodinu rozležet v chladu. Těsně před podáváním do salátu vmícháme čerstvou na kousky natrhanou rukolu
Veganský bramborový salát s červenou řepou, uzeným tofu a rukolou podáváme s pečivem.