Tvarohový koláč z nouze recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

125 g máslo
0,5 hrnků strouhanka
0,75 hrnků cukr moučka
0,5 hrnků cukr moučka
4 balíčky vanilkový cukr
1 hrnek polohrubá mouka
1 hrnek vlažné mléko
5,5 hrnků ovesné vločky
1 balíček kypřící prášek do pečiva
800 g homogenizovaný tvaroh
500 g zavařený rybíz

Postup přípravy receptu

  1. V míse smícháme mouku s práškem do pečiva, postupně přidáváme strouhanku, cukr, předem propláchnuté a dobře namočené vločky a nakonec rozpuštěné máslo. Ingredience pořádně propracujeme rukou, až vznikne sypké těsto, které ještě necháme chvíli odstát

  2. Mezitím si připravíme tvarohovou náplň našleháním tvarohu, cukru, vanilkového cukru a mléka. Mléka přidáváme tolik, aby náplň byla polohustá. Do tukem vymazaného plechu dáme polovinu těsta, na ni lžící nalijeme a rozetřeme tvaroh. Náplň pokládáme kompotovaným nebo čerstvým ovocem podle chuti a na závěr vše pokryjeme zbytkem těsta

  3. Koláč pečeme při 200 °C až dozlatova

  4. Tvarohový koláč z nouze doporučujeme jíst až po zchladnutí se šlehačkou nebo kysanou smetanou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!