Teplý zahradní salát recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 1 lžička majoránka 2 ks cibule 4 ks rajče vegeta olivový olej sójová omáčka provensálské koření 4 ks sterilované okurky mletá sladká paprika mletý barevný pepř 4 ks bílá paprika 3 - 4 hrstě baby špenát 8 lžic pikantní rajčatová omáčka
Postup Teplý zahradní salát
Postup přípravy receptu
-
Velké cibule oloupeme a nakrájíme na jemná půlkolečka. Rajčátka zbavíme zelených částí a nakrájíme na jemné kostičky, střed se semínky vyjmeme. Komu vadí slupky, může rajčata spařit a oloupat. Bílé papriky očistíme a nakrájíme na nudličky. Špenát omyjeme pod tekoucí vodou a necháme okapat
V kastrolku si rozehřejeme olivový olej a nejprve osmahneme cibuli. Pak přidáme špenát, papriku, rajčata a podlijeme trochou vody nebo zeleninového vývaru. Přidáme trošku vegety, soli, mletého pepře, provensálského koření a dusíme asi 10 minut, až nám zelenina trošku změkne. Poté vmícháme pikantní rajčatovou omáčku (rajský protlak, pyré), přidáme mletou papriku a rozemnutou majoránku. Necháme dalších 10 minut dusit. Na závěr zakápneme sójovou omáčkou, přidáme na kousíčky nakrájené sterilované okurky, necháme probublat a máme hotovo. Měla by nám zůstat hustší omáčka plná zeleniny
Teplý zahradní salát podáváme podle v mističkách jako hlavní chod. Přílohou může být chléb.