Ledový salát s tuňákem recept

Apetit Recepty saláty

Suroviny na recept

sůl
3 ks vejce
2 ks avokádo
1 lžička med
1 konzerva tuňák ve vlastní šťávě
100 g rukola
3 - 4 lžíce olivový olej
1 lžíce citronová šťáva
1 hlávka ledový salát
1 lžička dijonská hořčice
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Ledový salát podle potřeby očistíme a rukou natrháme na kousky ve velikosti sousta. Rukolu podle potřeby omyjeme a osušíme. Avokádo zbavíme pecky oloupeme a nakrájíme na kostičky. Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a nakrájíme. Tuňáka necháme okapat

  2. Připravíme si zálivku. Med spojíme s hořčicí a postupně za stálého míchání přiléváme olej. Přidáme citronovou šťávu a zálivku podle chuti osolíme a opepříme

  3. Ledový salát, rukolu a avokádo vložíme do mísy a lehce promícháme se zálivkou. Salát rozdělíme na porce, ozdobíme nakrájenými vejci, tuňákem a ihned podáváme

  4. Ledový salát s tuňákem podáváme jako hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!