Ledový salát s tuňákem recept
Apetit Recepty salátySuroviny na recept
- sůl 3 ks vejce 2 ks avokádo 1 lžička med 1 konzerva tuňák ve vlastní šťávě 100 g rukola 3 - 4 lžíce olivový olej 1 lžíce citronová šťáva 1 hlávka ledový salát 1 lžička dijonská hořčice mletý černý pepř
Postup Ledový salát s tuňákem
Postup přípravy receptu
-
Ledový salát podle potřeby očistíme a rukou natrháme na kousky ve velikosti sousta. Rukolu podle potřeby omyjeme a osušíme. Avokádo zbavíme pecky oloupeme a nakrájíme na kostičky. Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a nakrájíme. Tuňáka necháme okapat
Připravíme si zálivku. Med spojíme s hořčicí a postupně za stálého míchání přiléváme olej. Přidáme citronovou šťávu a zálivku podle chuti osolíme a opepříme
Ledový salát, rukolu a avokádo vložíme do mísy a lehce promícháme se zálivkou. Salát rozdělíme na porce, ozdobíme nakrájenými vejci, tuňákem a ihned podáváme
Ledový salát s tuňákem podáváme jako hlavní chod.