Tuňákové karbanátky recept
Apetit Recepty chuťovkySuroviny na recept
- sůl 1 ks vejce vejce strouhanka strouhanka 1 ks cibule 1 ks chilli paprička 2 konzervy tuňák ve vlastní šťávě hladká mouka olej na smažení 200 - 300 g rybí filé (treska) mletý černý pepř čerstvé bylinky
Postup Tuňákové karbanátky
Postup přípravy receptu
-
Rybí filé omyjeme a uvaříme v páře, stačí 10 minut. Mezitím oloupeme cibuli a z tuňáka vymačkáme šťávu. Čerstvé bylinky nasekáme, stejně tak chilli papričku
Cibuli a filé pomeleme, přimícháme tuňáka, vejce, dochutíme bylinkami, solí, pepřem a chilli papričkou. Vytvoříme směs na karbanátky - zahustíme strouhankou
Ze směsi tvoříme malé kuličky, které trochu zploštíme, obalíme v hladké mouce, vejci a strouhance
Tuňákové karbanátky smažíme v rozpáleném oleji dozlatova. Podáváme jako chuťovku nebo hlavní chod s brambory na jakýkoli způsob.