Banánovo-čokoládová buchta recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 1/2 hrnku olej 4 lžíce rum 1 hrnek voda 1 balíček prášek do pečiva 1 hrnek cukr krupice 1 ks banán 6 ks banán 50 g čokoláda na vaření 50 g čokoláda na vaření 1 balíček vanilkový cukr 2 hrnky polohrubá mouka strouhanka na vysypání olej na vymazání 1 ks kakaový pudinkový prášek 0,5 ks bílé tofu
Postup Banánovo-čokoládová buchta
Postup přípravy receptu
-
Předehřejeme si troubu na 165 °C. Středně velký plech vymažeme olejem a vysypeme strouhankou, můžeme použít i hrubou mouku
Polovinu čokolády na vaření nastrouháme, druhou polovinu nožíkem nakrájíme na kousky. Budou tam drobné i větší kusy čokolády, ale to nevadí. 6 oloupaných banánů nakrájíme na silnější kolečka. Bílé tofu nakrájíme na kousky
V míse smícháme všechny suché přísady. Do druhé mísy dáme jeden oloupaný banán a tofu, přidáme vodu, rum a olej a rozmixujeme na hladkou kašičku. Tu nalijeme do sypké směsi a pořádně vymícháme
Na plech nalijeme polovinu těsta a uhladíme. Celý povrch posypeme nastrouhanou čokoládou a hustě poklademe nakrájenými banány. Nalijeme druhou polovinu těsta a opět uhladíme. Pokud některé banány trochu vykukují, nevadí to, buchta nakyne
Banánovo-čokoládovou buchtu pečeme ve vyhřáté troubě asi 40 minut
Poznámka: Původně jsem chtěla buchtu pocukrovat, nebo na ni dát ušlehanou veganskou šlehačku, ale bylo by to asi příliš, takhle je směs chuti čokolády a banánů vyvážená a sladká je dost. Doporučuji dát do buchty pravé holandské kakao, protože kakao, které je na trhu s označením kakao holandského typu, nemá s kakaem nic společného. Pokud ho použijete omylem na buchtu, budete zklamaní a buchta bude skoro bez chuti.