Banánovo-čokoládová buchta recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

1/2 hrnku olej
4 lžíce rum
1 hrnek voda
1 balíček prášek do pečiva
1 hrnek cukr krupice
1 ks banán
6 ks banán
50 g čokoláda na vaření
50 g čokoláda na vaření
1 balíček vanilkový cukr
2 hrnky polohrubá mouka
strouhanka na vysypání
olej na vymazání
1 ks kakaový pudinkový prášek
0,5 ks bílé tofu

Postup přípravy receptu

  1. Předehřejeme si troubu na 165 °C. Středně velký plech vymažeme olejem a vysypeme strouhankou, můžeme použít i hrubou mouku

  2. Polovinu čokolády na vaření nastrouháme, druhou polovinu nožíkem nakrájíme na kousky. Budou tam drobné i větší kusy čokolády, ale to nevadí. 6 oloupaných banánů nakrájíme na silnější kolečka. Bílé tofu nakrájíme na kousky

  3. V míse smícháme všechny suché přísady. Do druhé mísy dáme jeden oloupaný banán a tofu, přidáme vodu, rum a olej a rozmixujeme na hladkou kašičku. Tu nalijeme do sypké směsi a pořádně vymícháme

  4. Na plech nalijeme polovinu těsta a uhladíme. Celý povrch posypeme nastrouhanou čokoládou a hustě poklademe nakrájenými banány. Nalijeme druhou polovinu těsta a opět uhladíme. Pokud některé banány trochu vykukují, nevadí to, buchta nakyne

  5. Banánovo-čokoládovou buchtu pečeme ve vyhřáté troubě asi 40 minut

  6. Poznámka: Původně jsem chtěla buchtu pocukrovat, nebo na ni dát ušlehanou veganskou šlehačku, ale bylo by to asi příliš, takhle je směs chuti čokolády a banánů vyvážená a sladká je dost. Doporučuji dát do buchty pravé holandské kakao, protože kakao, které je na trhu s označením kakao holandského typu, nemá s kakaem nic společného. Pokud ho použijete omylem na buchtu, budete zklamaní a buchta bude skoro bez chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!