Vepřové na kari se žampiony recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

olej
sůl
1 ks cibule
200 g žampiony
2 dl bílé víno
hladká mouka
kari koření
4 plátky vepřové maso
2 dl smetana na vaření

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové plátky naklepeme, osolíme a z obou stran osmažíme na rozpáleném oleji. Pak maso vyndáme

  2. Na oleji zpěníme na kolečka nakrájenou cibuli a žampiony, zaprášíme osolíme a zaprášíme moukou. Přidáme zpět maso, podlijeme troškou vody a dusíme. Když je maso měkké, přidáme smetanu, víno, kari koření a necháme provařit

  3. Vepřové na kari se žampiony je nejlepší s rýží. Hodí se ale i brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!