Vepřové na pepři recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

olej
sůl
voda
masox
maggi
vepřové maso
mletý černý pepř
mouka nebo hotová jíška

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové maso nakrájíme na tenké nudličky a na oleji (nejlépe olivovém) zprudka osmahneme. Zmírníme plamen a maso osolíme, opepříme a po chvilce trochu podlijeme vodou, přiklopíme pokličkou a necháme zvolna podusit

  2. Maso dusíme než je měkké, asi tak 30 - 40 minut. Pak k masu dolijeme cca 1l horké vody, přidáme kostku masoxu, já přidávám i trochu maggi, ale nemusí být. Znovu přidáme pepř. Když se nám omáčka začne vařit, zahustíme moukou či hotovou jíškou

  3. Vepřové nudličky na pepři můžeme podávat například s bramborovou kaší, bramborovým knedlíkem, vařenými brambory i s těstovinami či rýží

  4. Množství ingrediencí volíme podle potřeby a chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!