Veganské květákové placičky recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- strouhanka 1 ks cibule 1/2 ks květák olej na smažení 1 hrst kukuřičné lupínky 5 lžiček sušené pohankové mléko 1 lžička vegeta speciál 2 ks veganský párek 2 lžíce hraška na zahušťování
Postup Veganské květákové placičky
Postup přípravy receptu
-
Cibuli očistíme a nakrájíme na jemno. Párky nakrájíme na kostičky, omytý květák rozebereme na růžičky. Do strouhanky na obalování si rukou rozdrtíme hrst kukuřičných lupínků
Květák povaříme v osolené vodě asi 12 minut, až je téměř měkký. Scedíme a v míse jej rozmačkáme štouchadlem na brambory. K rozmačkanému květáku přidáme vše ostatní - cibuli, sušené pohankové mléko, párky, hrašku a libovolnou dochucovací přísadu do jídel, já použila vegetu speciál. Směs dobře zamícháme
Z květákové veganské směsi tvarujeme malé bochánky, které obalujeme ve strouhance s kukuřičnými lupínky. Placičky smažíme v rozpáleném oleji po obou stranách dozlatova
K veganským květákovým placičkám podáváme brambory nebo bramborovou kaši. Placičky mají jemnou a nedráždivou chuť, navíc jsou chutné i studené.