Jemné krupicové flameri recept
Apetit Recepty dezertySuroviny na recept
- 110 g cukr 1 špetka sůl 30 g máslo 750 g mléko 6 ks bílky 1 ks citronová kůra 1 lžička vanilkový puding 105 g dětská krupička
Postup Jemné krupicové flameri
Postup přípravy receptu
-
Mléko, cukr, sůl a citronovou kůru dáme vařit. Při varu přidáme krupičku se lžičkou vanilkového pudingu a důkladně mícháme, aby se neudělaly hrudky
Stáhneme z ohně, přimícháme máslo a vyšlehané bílky. Plníme do skleniček nebo jiných nádob, necháme ztuhnout a vyklopíme na talíř
Jemné krupicové flameri podáváme s ovocnou omáčkou
Recept od šéfkuchaře Radka Šubrta, který bude opět předvádět svou kuchařskou show na 2. Ročníku Gastro Food Festu v Litoměřicích, www.gastrofoodfest.cz
Radek Šubrt šéfkuchař a majitel restaurací AMADE a SOKOOL a jídelen Na Pruhu a Na Krejcárku.