Rizoto s rajčaty a masem recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 8 stroužků česnek sůl 4 lžíce máslo 8 lístků rozmarýn 300 g rýže 200 ml bílé víno 1 balíček strouhaný parmazán 400 g kuřecí prsa 400 ml masový vývar 3 lžíce sterilovaný hrášek mletý černý pepř nať cibulky 4 ks nakládané feferonky 800 g masitá rajčata 8 ks jarní cibule (bílá část)
Postup Rizoto s rajčaty a masem
Postup přípravy receptu
-
Maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na kostičky a orestujeme na oleji.. Bílé cibulky očistíme a nasekáme na drobno. Česnek sloupneme a stroužky jemně pokrájíme. Okapané feferonky očistíme od semínek a jemně nakrájíme. Rýži propereme pod tekoucí vodou. Omytá rajčata spaříme vařící vodou, zbavíme slupky a nakrájíme na kolečka
Na másle necháme zpěnit cibulku s česnekem, vsypeme okapanou rýži a ještě chvíli restujeme. Přidáme připravené maso, feferonky, sůl, pepř a rozmarýn. Vše podlijeme vínem a necháme přejít varem. Podlijeme vývarem a lehce vmícháme nakrájená rajčata. Dusíme velice zvolna pod pokličkou, dokud se tekutina nevsákne do rýže a vývar se neodpaří. Nakonec vmícháme sterilovaný hrášek a můžeme podávat
Hotové rizoto rozdělíme na porce, posypeme strouhaným parmazánem a ozdobíme usekanou natí jarní cibulky. Rizoto s rajčaty a masem podáváme s čerstvými zeleninovými saláty.