Zeleninové rizoto z hnědé rýže recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 4 stroužky česnek sůl 4 lžíce olivový olej 2 - 3 lžíce sójová omáčka 1 svazek jarní cibulka 1 balíček mražená zeleninová směs 400 g hnědá rýže
Postup Zeleninové rizoto z hnědé rýže
Postup přípravy receptu
-
Hnědou rýži propláchneme pod tekoucí vodou. Jarní cibulku očistíme a nakrájíme na kolečka i částí natě. Česnek oloupeme a nakrájíme na malé kousíčky
Ve velkém hrnci rozehřejeme olej a cibulku orestujeme. Přidáme česnek a necháme jen krátce rozvonět. Poté přisypeme hnědou rýži, zalijeme vroucí vodou asi 3 cm nad rýži a osolíme. Vaříme asi 20 minut za občasného promíchání. Vsypeme celý pytlík jemně krájené mražené zeleniny, promícháme a vaříme dalších 15 minut doměkka. Přebytečnou vodu slijeme, pokud je potřeba
Nakonec rizoto z hnědé rýže dochutíme sojovou omáčkou a pečlivě promícháme
Zeleninové rizoto z hnědé rýže podáváme jako lehký a zdravý hlavní chod.