Vepřová kotleta v mrkvi recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

olej
sůl
1 ks cibule
1 ks mrkev
vegeta
1 lžíce hladká mouka
4 ks vepřová kotleta
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Větší mrkev očistíme a nastrouháme. Čtyři vepřové kotlety naklepeme, osolíme, opepříme a na rozpáleném oleji nebo sádle zprudka osmažíme po obou stranách

  2. Osmažené maso vyjmeme, na zbylém oleji orestujeme cibuli do hněda. Zapražíme 1 lžíci hladké mouky, zalijeme vodou a necháme zavařit. Vložíme zpět osmažené kotlety. Necháme na mírném ohni dusit doměkka. Měkké kotlety vyjmeme, šťávu scedíme do kastrolu, necháme zavařit a přidáme nastrouhanou mrkev, kterou necháme změknout ve šťávě. Vložíme zpátky hotové kotlety a podáváme

  3. Vepřovou kotletu v mrkvi podáváme jako hlavní chod s vařenými brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!