Zeleninové rizoto se sýrem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
1 plátek máslo
2 - 3 lžíce pórek
80 g ementál
2 balíčky rýže
1 lžička libeček
120 g mražený hrášek
120 g mražená kukuřice
čerstvě mletý pepř
1/2 sklenky sterilovaná kapie

Postup přípravy receptu

  1. Rýži si uvaříme podle návodu na obalu v osolené vodě, obvykle stačí vařit 15 minut. Uvařenou rýži scedíme a vsypeme do velkého hrnce

  2. Mezitím si připravíme zeleninu. Pórek očistíme a nakrájíme na drobné kousky, pórek lehce orestujeme na másle. Kukuřici s hráškem prolijeme horkou vodou a orestujeme opět na másle, zelenina získá lepší chuť. Sterilovanou kapii scedíme a překrájíme na menší nudličky

  3. K rýži přidáme pórek, hrášek, kukuřici i kapii a dobře promícháme. Nakonec rizoto dochutíme solí, pepřem a libečkem. Zeleninové rizoto prohřejeme

  4. Zeleninové rizoto naservírujeme na talíře a před podáváním posypeme nastrouhaným sýrem (ementál, gouda, eidam apod.).


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!