Zeleninové rizoto se sýrem recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 1 plátek máslo 2 - 3 lžíce pórek 80 g ementál 2 balíčky rýže 1 lžička libeček 120 g mražený hrášek 120 g mražená kukuřice čerstvě mletý pepř 1/2 sklenky sterilovaná kapie
Postup Zeleninové rizoto se sýrem
Postup přípravy receptu
-
Rýži si uvaříme podle návodu na obalu v osolené vodě, obvykle stačí vařit 15 minut. Uvařenou rýži scedíme a vsypeme do velkého hrnce
Mezitím si připravíme zeleninu. Pórek očistíme a nakrájíme na drobné kousky, pórek lehce orestujeme na másle. Kukuřici s hráškem prolijeme horkou vodou a orestujeme opět na másle, zelenina získá lepší chuť. Sterilovanou kapii scedíme a překrájíme na menší nudličky
K rýži přidáme pórek, hrášek, kukuřici i kapii a dobře promícháme. Nakonec rizoto dochutíme solí, pepřem a libečkem. Zeleninové rizoto prohřejeme
Zeleninové rizoto naservírujeme na talíře a před podáváním posypeme nastrouhaným sýrem (ementál, gouda, eidam apod.).