Rizoto s rybím masem recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl máslo 2 ks cibule 3 ks mrkev 10 dkg anglická slanina mletá sladká paprika mletý černý pepř 2 balíčky rýže ve varných sáčcích žebra z kapra sýr cihla 3 ks paprika (zelená, červená)
Postup Rizoto s rybím masem
Postup přípravy receptu
-
Nejprve si dáme vařit rýži podle návodu. Cibuli očistíme a nakrájíme najemno. Slaninu nakrájíme na kostičky. Zeleninu očistíme a nakrájíme na kousky
Přitom si povaříme také "skelet" - žebra získaná vykostěním kapra. Asi po deseti minutách celé vyjmeme z vody (vývar můžeme použít na přípravu polévky), necháme vychladnout a maso obereme. Při krájení masa odstraníme i drobnější kosti
Na másle osmahneme cibuli, přidáme anglickou slaninu (můžeme použít i jinou uzeninu), pak mrkev a papriku. Je-li mrkev měkká, přidáme na prohřátí rybí maso a uvařenou rýži, osolíme, opepříme, posypeme mletou červenou paprikou a dobře promícháme
Podáváme sypané strouhaným sýrem a s rajčaty, paprikou nebo s kyselou okurkou.