Jemné jahodové knedlíčky recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 1 lžíce cukr sůl 3 lžíce máslo 3 ks žloutek cukr moučka 100 g zakysaná smetana 70 g hrubá mouka 1 lžíce strouhaná citronová kůra 250 g jemný tvaroh 4 lžíce strouhaná hořká čokoláda
Postup Jemné jahodové knedlíčky
Postup přípravy receptu
-
Jahody zbavíme stopek, omyjeme a osušíme. Čokoládu nastrouháme nebo použijeme hořkou čokoládu na zdobení. Zakysanou smetanu promícháme s cukrem. Citron omyjeme, osušíme a nastrouháme kůru
V míse rozmícháme tvaroh se žloutky, moukou, citronovou kůrou a špetkou soli v těsto, které necháme asi půl hodiny odpočinout
Dva litry vody přivedeme k varu. Mokrýma rukama z tvarohového těsta tvarujeme koule, do kterých vtlačíme jahodu a vaříme tak dlouho, dokud knedlíčky nevyplavou
Hotové knedlíčky přendáme na talířky, pokapeme rozpuštěným máslem posypeme strouhanou čokoládou a jemně posypeme práškovým cukrem
Jemné jahodové knedlíčky podáváme se zakysanou smetanou.