Jemné jahodové knedlíčky recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

1 lžíce cukr
sůl
3 lžíce máslo
3 ks žloutek
cukr moučka
100 g zakysaná smetana
70 g hrubá mouka
1 lžíce strouhaná citronová kůra
250 g jemný tvaroh
4 lžíce strouhaná hořká čokoláda

Postup přípravy receptu

  1. Jahody zbavíme stopek, omyjeme a osušíme. Čokoládu nastrouháme nebo použijeme hořkou čokoládu na zdobení. Zakysanou smetanu promícháme s cukrem. Citron omyjeme, osušíme a nastrouháme kůru

  2. V míse rozmícháme tvaroh se žloutky, moukou, citronovou kůrou a špetkou soli v těsto, které necháme asi půl hodiny odpočinout

  3. Dva litry vody přivedeme k varu. Mokrýma rukama z tvarohového těsta tvarujeme koule, do kterých vtlačíme jahodu a vaříme tak dlouho, dokud knedlíčky nevyplavou

  4. Hotové knedlíčky přendáme na talířky, pokapeme rozpuštěným máslem posypeme strouhanou čokoládou a jemně posypeme práškovým cukrem

  5. Jemné jahodové knedlíčky podáváme se zakysanou smetanou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!