Smažák z trouby s pečenou zeleninou recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 1 špetka sůl 1 špetka sůl 2 ks vejce strouhanka 4 ks brambory 1 lžička kečup zelenina 2 ks hermelín oregano olivový olej 1 špetka mletý pepř 1 lžička plnotučná hořčice 1 kelímek zakysaná smetana
Postup Smažák z trouby s pečenou zeleninou
Postup přípravy receptu
-
Hermelíny vybalíme z alobalu, namočíme je v rozkvedlaném vejci se špetkou soli a poté obalíme ve strouhance. Tento postup opakujeme ještě jednou a poté odložíme na plech vyložený pečícím papírem
Nakrájíme si brambory na tenké plátky a ještě rozčtvrtíme, aby byly brzy hotové. Přidáme také oblíbenou oblanšírovanou zeleninu. Osolíme, pokapeme olivovým olejem, přidáme oregano či jiné oblíbené koření a pečeme ve vyhřáté troubě na 175 °C dozlatova a do změknutí zeleniny
Smažák z trouby servírujeme společně se zeleninou a dresinkem, který připravíme smícháním zakysané smetany (nebo bílého jogurtu), špetky soli, pepře, lžičky plnotučné hořčice a lžičky kečupu.