Cordon bleu recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 2 vejce strouhanka 1 citron 1 lžíce másla hladká mouka 200 g šunky 8 telecích řízků mlatý bílý pepř 200 g plátkového sýra olej na smažení
Postup Cordon bleu
Postup přípravy receptu
-
Řízky zlehka naklepeme, osolíme a opepříme. Plátky sýra a šunky nakrájíme podle velikosti řízků. Na řízku položíme po plátku velikosti řízků. Na řízky položíme po plátku sýra a šunky, přehneme je a na okraji lehce sklepneme nebo upevníme párátky
Naplněné řízky obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a prosáté strouhance. Pak je ve vyšší vrstvě rozehřáté oleje smažíme dozlatova. Po usmažení je necháme odkapat a na papírových ubrouscích zbavíme přebytečného tuku.
Řízky rozložíme na předehřátou mísu, podle chuti pokapeme rozehřátým máslem a ozdobíme řezy citrónu. Plněné telecí řízky podáváme s pečenými bramborami a mladým dušeným hráškem.