Cordon bleu recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
2 vejce
strouhanka
1 citron
1 lžíce másla
hladká mouka
200 g šunky
8 telecích řízků
mlatý bílý pepř
200 g plátkového sýra
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Řízky zlehka naklepeme, osolíme a opepříme. Plátky sýra a šunky nakrájíme podle velikosti řízků. Na řízku položíme po plátku velikosti řízků. Na řízky položíme po plátku sýra a šunky, přehneme je a na okraji lehce sklepneme nebo upevníme párátky

  2. Naplněné řízky obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a prosáté strouhance. Pak je ve vyšší vrstvě rozehřáté oleje smažíme dozlatova. Po usmažení je necháme odkapat a na papírových ubrouscích zbavíme přebytečného tuku.

  3. Řízky rozložíme na předehřátou mísu, podle chuti pokapeme rozehřátým máslem a ozdobíme řezy citrónu. Plněné telecí řízky podáváme s pečenými bramborami a mladým dušeným hráškem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!