Cordon bleu se slaninou recept
Apetit Recepty hlavní chodyPostup Cordon bleu se slaninou
Postup přípravy receptu
-
Jednotlivé plátky masa naklepeme a poklademe podle velikosti plátků masa dvěma plátky slaniny a jedním plátkem uzeného sýru. Vepřové maso přeložíme na půl a pomůžeme si párátky
Připravíme si dva hluboké talíře, v jednom bude strouhanka a v druhém smícháme hladkou mouku, vejce a trošku vody, tak aby konzistence nebyla řídká. Maso obalíme dvakrát, aby sýr nevytekl. Prvně v talíři s moukou a vejcem a poté v talíři se strouhankou
Na pekáč dáme pečicí papír s trochou olejem a budeme péct v troubě. Po zhruba 10 minutách maso otočíme, každá strana by měla být dozlatova. Při otáčení jsem si pomohla obracečkou a vařečkou, ze kterých jsem si udělala klips. Cordon bleu je hotové a v oleji, který zbyl na pekáči, můžete opéct například brambory. My si k bramborům podáváme domácí kečup
Cordon bleu se slaninou podáváme jako výborný oběd nebo večeři.