Jemné karbanátky s vůní šalvěje recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
1/2 hrnku olej
1 lžička sůl
1 ks vejce
2 hrnky strouhanka
1 snítka petrželka
1 lžička majoránka
1/2 ks cibule
1 snítka šalvěj
1 špetka pepř
500 g mleté maso
1 lžička mletý kmín

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si směs mletého masa, přidáme rozklepnuté vejce, sůl, pepř, kmín, majoránku, prolisovaný česnek, nasekanou petrželku, najemno pokrájenou cibuli a nakonec jemně nasekanou snítku čerstvé šalvěje. To vše dobře promícháme a podle potřeby přidáme strouhanku

  2. Vzniklou hmotu dobře promícháme a ručně propracujeme, poté necháme chvilku odpočinout

  3. Ze směsi tvoříme karbanátky, každý jednotlivě obalíme ve strouhance a ihned smažíme v rozehřátém oleji na pánvi

  4. Jemné karbanátky podáváme s brambory nebo bramborovou kaší.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!