Vepřové na kedlubnách recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek olej sůl 1 ks cibule 3 ks kedlubna voda na podlití 500 g vepřové maso mletý černý pepř tmavá jíška 1 kostka hovězí bujón
Postup Vepřové na kedlubnách
Postup přípravy receptu
-
Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Maso omyjeme a nakrájíme na kostičky jako na guláš
Na dno hrnce dáme sádlo nebo olej a cibuli uděláme dosklovata. Přidáme maso a necháme ho zatáhnout. Poté podlijeme vodou, přidáme masox a vaříme, až je maso téměř hotové. Potom přidáme předem oloupané a asi na 0,5 cm silné plátky nakrájené kedlubny. Je dobré mít stejně velké plátky, aby některé nebyly rozvařené a některé ještě tvrdé
Přidáme dostatek pepře, utřený česnek a pokud je třeba i sůl. Vše vaříme asi 15 - 25 minut podle velikosti kedluben, až jsou měkké. Podle potřeby dochutíme a zahustíme tmavou jíškou
Vepřové na kedlubnách podáváme s vařeným bramborem. Pokud jídlo vaříme dětem, nedáme tolik pepře.