Vepřové na kedlubnách recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
olej
sůl
1 ks cibule
3 ks kedlubna
voda na podlití
500 g vepřové maso
mletý černý pepř
tmavá jíška
1 kostka hovězí bujón

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Maso omyjeme a nakrájíme na kostičky jako na guláš

  2. Na dno hrnce dáme sádlo nebo olej a cibuli uděláme dosklovata. Přidáme maso a necháme ho zatáhnout. Poté podlijeme vodou, přidáme masox a vaříme, až je maso téměř hotové. Potom přidáme předem oloupané a asi na 0,5 cm silné plátky nakrájené kedlubny. Je dobré mít stejně velké plátky, aby některé nebyly rozvařené a některé ještě tvrdé

  3. Přidáme dostatek pepře, utřený česnek a pokud je třeba i sůl. Vše vaříme asi 15 - 25 minut podle velikosti kedluben, až jsou měkké. Podle potřeby dochutíme a zahustíme tmavou jíškou

  4. Vepřové na kedlubnách podáváme s vařeným bramborem. Pokud jídlo vaříme dětem, nedáme tolik pepře.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!