Čokoládové trojhránky recept

Apetit Recepty cukroví

Suroviny na recept

1 lžíce med
100 g čokoláda na vaření
5 - 6 lžic burizony
1 - 2 lžíce vlašské ořechy
5 - 6 lžic ovesné vločky
mleté vlašské ořechy
2 lžíce smetana na vaření nebo ke šlehání

Postup přípravy receptu

  1. Celou čokoládu na vaření rozlámeme a necháme rozpustit, stačí i v mikrovlnce. Do roztáté čokolády vmícháme smetanu (ne přímo z lednice, mohla by se srazit) a tekutý med

  2. Na velký plochý talíř položíme po celé ploše vrstvu mletých ořechů (asi 1 cm vysokou)

  3. Hladkou čokoládu vmícháme k nasucho opraženým ovesným vločkám, burizonům a nasekaným vlašským oříškům. Pracujeme rychle, abychom v čokoládě obalili každý kousek. Směs ihned rozprostřeme na mleté ořechy. Množství vyjde tak akorát na 1 talíř. Dáme ztuhnout asi na 1 - 2 hodiny do lednice

  4. Na talíři krájíme čokoládové trojhránky nebo jiné tvary. Zespodu budou celé oříškové, a tak si ušetříme práci s vymazáváním nebo použitím alobalu či pečícího papíru. Z čokoládové směsi lze tvořit i kopečky, obalovat v oříšcích a klást je do papírových košíčků.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!