Čokoládové trojhránky recept
Apetit Recepty cukrovíSuroviny na recept
- 1 lžíce med 100 g čokoláda na vaření 5 - 6 lžic burizony 1 - 2 lžíce vlašské ořechy 5 - 6 lžic ovesné vločky mleté vlašské ořechy 2 lžíce smetana na vaření nebo ke šlehání
Postup Čokoládové trojhránky
Postup přípravy receptu
-
Celou čokoládu na vaření rozlámeme a necháme rozpustit, stačí i v mikrovlnce. Do roztáté čokolády vmícháme smetanu (ne přímo z lednice, mohla by se srazit) a tekutý med
Na velký plochý talíř položíme po celé ploše vrstvu mletých ořechů (asi 1 cm vysokou)
Hladkou čokoládu vmícháme k nasucho opraženým ovesným vločkám, burizonům a nasekaným vlašským oříškům. Pracujeme rychle, abychom v čokoládě obalili každý kousek. Směs ihned rozprostřeme na mleté ořechy. Množství vyjde tak akorát na 1 talíř. Dáme ztuhnout asi na 1 - 2 hodiny do lednice
Na talíři krájíme čokoládové trojhránky nebo jiné tvary. Zespodu budou celé oříškové, a tak si ušetříme práci s vymazáváním nebo použitím alobalu či pečícího papíru. Z čokoládové směsi lze tvořit i kopečky, obalovat v oříšcích a klást je do papírových košíčků.