Výborné čokoládové bábovičky recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

4 ks vejce
200 g máslo
4 ks žloutek
75 g hladká mouka
300 g hořká čokoláda
hrubá mouka
máslo na vymazání
120 g třtinový cukr

Postup přípravy receptu

  1. Kvalitní hořkou čokoládu nalámeme na malé kousky, rozpustíme ji ve vodní lázni a přidáme rozpuštěné máslo. Mícháme, dokud se čokoláda s máslem nespojí

  2. Vejce, žloutky a cukr vyšleháme do husté pěny. Vmícháme čokoládu s máslem a na závěr za stálého šlehání přisypáváme hladkou mouku

  3. Formy na malé bábovičky vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Bábovičky naplníme čokoládovým těstem a pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C asi 20 minut

  4. Upečené čokoládové bábovičky necháme vychladnout a podáváme. Můžeme je i nakrájet na dílky a podávat jako sladké mini chuťovky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!