Čokoládové suflé recept

Apetit Recepty dezerty

Suroviny na recept

6 ks vejce
30 g máslo
85 g cukr krupice
145 g čokoláda na vaření
10 g máslo na vymaštění
2 lžíce kukuřičný škrob
225 ml plnotučné mléko
40 g cukr moučka na posypání

Postup přípravy receptu

  1. Do trouby vložíme plech na pečení a troubu předehřejeme na 200 °C. Misku na suflé o objemu 1,5 l zlehka vymažeme máslem. Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu a máslo

  2. Ve velké míse utřeme žloutky s cukrem, směs by měla být světle žlutá a napěněná. Kukuřičný škrob rozmícháme s 1 lžící mléka. Zbytek mléka ohřejeme v kastrolu, přilijeme do něj rozmíchaný škrob a za stálého míchání povaříme 1 minutu, až směs zhoustne. Kastrol sejmeme ze sporáku a přimícháme vejce utřená s cukrem a roztavenou čokoládu. Důkladně promícháme

  3. Z bílků ušleháme tuhy sníh. Čokoládovou směs nejprve změkčíme přimícháním 1 lžíce sněhu a poté opatrně přidáváme i zbytek. Těsto přemístíme do zapékací misky. Misku s čokoládovým těstem vložíme na plech do rozehřáté trouby. Pečeme 35 minut, během nichž těsto značně nakyne. Nakonec čokoládové suflé posypeme moučkovým cukrem

  4. Čokoládové suflé ihned podáváme

  5. Foto: Thinkstock.com


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!