Čokoládové suflé recept
Apetit Recepty dezertySuroviny na recept
- 6 ks vejce 30 g máslo 85 g cukr krupice 145 g čokoláda na vaření 10 g máslo na vymaštění 2 lžíce kukuřičný škrob 225 ml plnotučné mléko 40 g cukr moučka na posypání
Postup Čokoládové suflé
Postup přípravy receptu
-
Do trouby vložíme plech na pečení a troubu předehřejeme na 200 °C. Misku na suflé o objemu 1,5 l zlehka vymažeme máslem. Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu a máslo
Ve velké míse utřeme žloutky s cukrem, směs by měla být světle žlutá a napěněná. Kukuřičný škrob rozmícháme s 1 lžící mléka. Zbytek mléka ohřejeme v kastrolu, přilijeme do něj rozmíchaný škrob a za stálého míchání povaříme 1 minutu, až směs zhoustne. Kastrol sejmeme ze sporáku a přimícháme vejce utřená s cukrem a roztavenou čokoládu. Důkladně promícháme
Z bílků ušleháme tuhy sníh. Čokoládovou směs nejprve změkčíme přimícháním 1 lžíce sněhu a poté opatrně přidáváme i zbytek. Těsto přemístíme do zapékací misky. Misku s čokoládovým těstem vložíme na plech do rozehřáté trouby. Pečeme 35 minut, během nichž těsto značně nakyne. Nakonec čokoládové suflé posypeme moučkovým cukrem
Čokoládové suflé ihned podáváme
Foto: Thinkstock.com