Tortilla Espaňola recept
Apetit Recepty chuťovkySuroviny na recept
- 1 špetka sůl 2 ks vejce 1 špetka pepř 4 lžíce olivový olej 1 ks větší cibule 4 ks větší brambory
Postup Tortilla Espaňola
Postup přípravy receptu
-
Brambory oloupeme, omyjeme a nastrouháme na jemné plátky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno
Na střední pánvi rozpálíme olej a přidáme cibuli. Lehce ji osmahneme. Poté přidáme brambory, které lehce osolíme a přikryjeme pokličkou a necháme podusit. Až budou brambory měkké, přes cedník z nich vymačkáme olej, aby nebyly moc nasáklé olejem a dobře se spojily s vajíčkem
V misce brambory smícháme s vajíčkem a pepřem a to celé nalijeme na pánev. Na mírném ohni smažíme pod pokličkou asi 8 minut. Poté pomocí talíře tortillu otočíme a smažíme další 4 minuty
Nakonec tortillu vyklopíme z pánvičky na talíř a podáváme.