Zeleninová tortilla se sýrem feta recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
150 g sýr feta
6 ks tortilla
2 hrstě rukola
2 lžíce olivový olej
2 hrstě dýňová semínka
1 lžíce citronová šťáva
450 g mražený hrášek
2 hrstě čerstvý špenát

Postup přípravy receptu

  1. Hrášek prohřejeme v malém množství vody. Ale jen krátce, aby neztratil svěží zelenou barvu. Rozmražený hrášek rozmixujeme tyčovým mixérem. Hráškové pyré dochutíme olivovým olejem, čerstvě vymačkanou citronovou šťávou a podle chuti osolíme

  2. Dýňová semínka opražíme na sucho na pánvi

  3. Tortillu lehce navlhčíme vodou a prohřejeme na pánvi nebo v mikrovlnné troubě. Bude se s ní opět dobře pracovat. Teplou tortillu potřeme nejdříve hráškovým pyré, posypeme praženými semínky a rozdrobeným sýrem. Jako poslední přidáme čerstvé lístky rukoly nebo baby špenátu (případně obou) a tortillu zavineme. Pokud jsme nepracovali dostatečně rychle a tortilla nám ztvrdla, můžeme ji ještě krátce rozehřát. Ale tomuto kroku se snažíme vyhnout

  4. Zeleninové tortilly se sýrem feta ihned podáváme. Pro efekt je můžeme rozkrojit na půlky a ozdobit zbylými lístky čerstvých bylinek.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!