Sterilovaná červená řepa s cuketou a křenem recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

200 g cukr
30 - 40 g sůl
2 l voda
1 kg cuketa
1 lžíce fenykl
2 kg řepa
500 ml jablečný ocet
čerstvý křen

Postup přípravy receptu

  1. Červenou řepu důkladně očistíme a uvaříme i se slupkou doměkka. Oloupeme a nakrájíme na kostičky. Cuketu oloupeme a nakrájíme na kostičky. Křen nastrouháme na jemno, množství si určíme podle chuti

  2. Na nálev svaříme vodu s jablečným octem, solí, cukrem a fenyklem, nálev na sterilovanou řepu necháme projít varem. Ve chvíli, kdy je již nálev chladnější, scedíme ho

  3. Do sklenic naskládáme vrstvy řepy, křenu a cukety. Zeleninu zalijeme připraveným nálevem

  4. Červenou řepu s cuketou a křenem sterilujeme přibližně po dobu 25 minut při 80 °C

  5. Sterilovanou červenou řepu s cuketou a křenem podáváme jako přílohu a zdravou chuťovku.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!