Sterilovaná červená řepa s cuketou a křenem recept
Apetit Recepty přílohySuroviny na recept
- 200 g cukr 30 - 40 g sůl 2 l voda 1 kg cuketa 1 lžíce fenykl 2 kg řepa 500 ml jablečný ocet čerstvý křen
Postup Sterilovaná červená řepa s cuketou a křenem
Postup přípravy receptu
-
Červenou řepu důkladně očistíme a uvaříme i se slupkou doměkka. Oloupeme a nakrájíme na kostičky. Cuketu oloupeme a nakrájíme na kostičky. Křen nastrouháme na jemno, množství si určíme podle chuti
Na nálev svaříme vodu s jablečným octem, solí, cukrem a fenyklem, nálev na sterilovanou řepu necháme projít varem. Ve chvíli, kdy je již nálev chladnější, scedíme ho
Do sklenic naskládáme vrstvy řepy, křenu a cukety. Zeleninu zalijeme připraveným nálevem
Červenou řepu s cuketou a křenem sterilujeme přibližně po dobu 25 minut při 80 °C
Sterilovanou červenou řepu s cuketou a křenem podáváme jako přílohu a zdravou chuťovku.