Sterilovaná papriko-cuketa recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

7 g sůl
25 g cibule
250 ml voda
2 ks bobkový list
4 kuličky nové koření
2 lžíce olivový olej
2 ks červená paprika
2 ks žlutá paprika
60 ml vinný ocet
1 lžička hořčičné semínko
2 ks mladá cuketa

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu důkladně očistíme a nakrájíme na stejně velké hranolky. Cuketu použijeme mladou a menší

  2. Vodu svaříme společně s octem, oloupaným kouskem cibule, kořením a solí. Nálev necháme projít varem. Sejmeme z plotýnky a vyjmeme cibuli

  3. Do sklenic napěchujeme zeleninu a přelijeme horkým nálevem. Do každé sklenice přidáme trochu oleje. Sklenice s paprikou a cuketou uzavřeme

  4. Papriko-cuketu v nálevu sterilujeme při 90 °C 20 minut

  5. Papriko-cuketu v nálevu uchováváme v chladu a temnu, podáváme podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!