Slunečnicový chléb tmavý pro domácí pekárnu recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

1 lžička cukr
2 lžíce olej
1,5 lžička sůl
500 ml voda
1 lžíce dýňová semínka
1 lžička mletý kmín
1 balíček sušené droždí
100 g pohanková mouka
2 lžíce bramborová kaše v prášku
1 lžíce slunečnicová semínka
slunečnicová semínka
250 g Schär MixB
100 g směs Jizerka
25 g pohankové vločky
25 g jáhlové vločky
1 lžíce lněná semínka

Postup přípravy receptu

  1. Sypké suroviny promícháme s droždím. Do pekárny nalijeme vodu s olejem a přidáme sypkou směs

  2. Pečeme na klasický program, nastavíme velkou velikost a tmavou barvu. Po vykynutí a posledním hlazení potřeme tmavý slunečnicový chléb vodou a posypeme slunečnicovými semínky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!