Slunečnicový chléb tmavý pro domácí pekárnu recept
Apetit Recepty přílohySuroviny na recept
- 1 lžička cukr 2 lžíce olej 1,5 lžička sůl 500 ml voda 1 lžíce dýňová semínka 1 lžička mletý kmín 1 balíček sušené droždí 100 g pohanková mouka 2 lžíce bramborová kaše v prášku 1 lžíce slunečnicová semínka slunečnicová semínka 250 g Schär MixB 100 g směs Jizerka 25 g pohankové vločky 25 g jáhlové vločky 1 lžíce lněná semínka
Postup Slunečnicový chléb tmavý pro domácí pekárnu
Postup přípravy receptu
-
Sypké suroviny promícháme s droždím. Do pekárny nalijeme vodu s olejem a přidáme sypkou směs
Pečeme na klasický program, nastavíme velkou velikost a tmavou barvu. Po vykynutí a posledním hlazení potřeme tmavý slunečnicový chléb vodou a posypeme slunečnicovými semínky.