Slunečnicový chléb polotmavý recept
Apetit Recepty přílohySuroviny na recept
- 1 lžička sůl 30 g máslo 1 lžička cukr krupice 250 g hladká mouka 375 ml vlažná voda 1 lžička mletý kmín 1,5 lžička sušené droždí 30 g špaldova mouka 250 g žitná chlebová mouka tmavá
Postup Slunečnicový chléb polotmavý
Postup přípravy receptu
-
Do mísy dáme mouky, sůl, promícháme a uděláme důlek
Ve vlažné vodě rozmícháme droždí, máslo a cukr. Tuto směs nalijeme do připravené mouky a zaděláme do hladkého těsta. Nakonec vpracujeme slunečnicová semínka. Necháme na teplém místě důkladně vykynout
Těstem naplníme chlebovou formu, ozdobíme na povrchu slunečnicovými semínky a pečeme v předehřáté troubě na 200°C přibližně 65 až 70 minut
Upečený slunečnicový chléb necháme trochu vychladnout a můžeme jíst.