Bílý chřest se sýrovou omáčkou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 lžičky sůl
sůl
3 lžíce máslo
1/4 ks citron
100 g ementál
100 g niva
4 špetky cukr krupice
mletý pepř
2 lžíce hladká mouka
4 dl smetana na vaření
čerstvé bylinky
400 - 500 g bílý chřest

Postup přípravy receptu

  1. Chřest oloupeme a odlomíme zhruba 1/3 jeho délky - spodní zdřevnatělou část. U bílého chřestu je dobré oloupat celý povrch

  2. Očištěné stonky chřestu dáme do vroucí vody, do které jsme nasypali sůl, cukr a přidali kousek citronu. Za mírného probublávání vaříme přibližně 10 minut. Po vyjmutí z vody přelijeme chřest rozpuštěným máslem

  3. Mezitím si nastrouháme sýry. V kastrolku necháme rozpustit máslo, zasypeme moukou, osmahneme a zalijeme smetanou. Přidáme sýry a vaříme asi 15 minut za stálého šlehání dohladka. Omáčku dochutíme solí a pepřem

  4. Sýrovou omáčkou na talíři přeléváme kousky uvařeného chřestu. Bílý chřest se sýrovou omáčkou podáváme jako hlavní chod. Dozdobíme čerstvě nasekanými bylinkami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!