Vaječná omeleta s bílým chřestem recept
Apetit Recepty chuťovkySuroviny na recept
- 3 lžičky olej sůl 3 ks vejce 1 lžíce smetana 1/2 ks šalotka mletý černý pepř 1 lžíce čerstvá pažitka 3 ks čerstvý bílý chřest
Postup Vaječná omeleta s bílým chřestem
Postup přípravy receptu
-
Stonky chřestu očistíme tak, že spodní dřevnaté části odřízneme. Vláknitou část chřestu škrabkou důkladně oloupeme a pak stonky nakrájíme na špalíčky dlouhé asi 1,5 cm. Oloupanou šalotku (banánky) nakrájíme na jemná kolečka. Vejce rozšleháme v misce se smetanou a ochutíme solí a pepřem
Na pánvi v rozehřátém oleji zvolna restujeme šalotku a špalíčky chřestu 3 - 5 minut. Chřest musí být tak akorát na skus, nikoliv syrový nebo rozvařený. Pak přilijeme rozšlehaná vejce a omeletu necháme za občasného naklápění pánve ze strany na stranu zatáhnout. Před dokončením omeletu posypeme nasekanou pažitkou, přehneme na polovinu, přesuneme na talíř a ihned podáváme
Vaječnou omeletu s bílým chřestem můžeme podávát jako vydatnou snídani s pečivem, ale s vařeným bramborem také jako hlavní chod.