Vaječná omeleta s bílým chřestem recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

3 lžičky olej
sůl
3 ks vejce
1 lžíce smetana
1/2 ks šalotka
mletý černý pepř
1 lžíce čerstvá pažitka
3 ks čerstvý bílý chřest

Postup přípravy receptu

  1. Stonky chřestu očistíme tak, že spodní dřevnaté části odřízneme. Vláknitou část chřestu škrabkou důkladně oloupeme a pak stonky nakrájíme na špalíčky dlouhé asi 1,5 cm. Oloupanou šalotku (banánky) nakrájíme na jemná kolečka. Vejce rozšleháme v misce se smetanou a ochutíme solí a pepřem

  2. Na pánvi v rozehřátém oleji zvolna restujeme šalotku a špalíčky chřestu 3 - 5 minut. Chřest musí být tak akorát na skus, nikoliv syrový nebo rozvařený. Pak přilijeme rozšlehaná vejce a omeletu necháme za občasného naklápění pánve ze strany na stranu zatáhnout. Před dokončením omeletu posypeme nasekanou pažitkou, přehneme na polovinu, přesuneme na talíř a ihned podáváme

  3. Vaječnou omeletu s bílým chřestem můžeme podávát jako vydatnou snídani s pečivem, ale s vařeným bramborem také jako hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!