Vajíčková pomazánka s bílým jogurtem recept

Apetit Recepty pomazánky

Suroviny na recept

sůl
10 ks vejce
50 g máslo
1 ks cibule
1 svazek pažitka
1 lžíce plnotučná hořčice
citronová šťáva
150 g bílý jogurt

Postup přípravy receptu

  1. Vejce uvaříme natvrdo. Vychlazené vejce oloupeme a oddělíme žloutky od bílků. Bílky, cibuli a pažitku nakrájíme na jemno

  2. Žloutky vyšleháme s máslem, hořčicí a bílým jogurtem. Pak už opatrně vmícháme nakrájené bílky, cibuli a pažitku. Pomazánku osolíme, dochutíme citronovou šťávou a necháme v lednici vychladit

  3. Vajíčkovou pomazánku s jogurtem podáváme s pečivem

  4. Zdroj: Mlékárna Valašské Meziříčí, Foto: iStock


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!