Grilovaná kachní prsa v sezamu recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 1 lžička cukr olej sůl 150 ml vývar 1 lžička solamyl 2 lžíce kečup 1 lžíce med 1 lžíce sojová omáčka 1 hrst sezamové semínko 3 lžíce sezamový olej mletý černý pepř 3 lžíce sladká chilli omáčka 1 lžíce ústřicová omáčka 1 lžíce dezertní červené víno 1 balíček kachní prsa s kostí
Postup Grilovaná kachní prsa v sezamu
Postup přípravy receptu
-
Kachní prsa očistíme, zbavíme prsní kosti, omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme a nakrájíme i s kůží na 4 pruhy. Ze sojové omáčky, dezertního vína, sezamového oleje a cukru připravíme marinádu, ve které necháme maso odležet asi 2 hodiny
Mezitím na pánvi nasucho opražíme sezamová semínka a připravíme si omáčku. V kastrůlku promícháme olej, chilli omáčku a ústřicovou omáčku, kečup a med. Vše zahřejeme a zalijeme vývarem, ve kterém jsme rozpustili lžičku solamylu. Omáčku krátce povaříme do zhoustnutí a odstavíme stranou
Pak proužky kachního masa osušíme, přeložíme na poloviny tak, aby kůže zůstala navrchu. Maso navlékneme na grilovací jehly nebo špejle. Kachní maso grilujeme na dobře rozpáleném grilu z obou stran dozlatova
Grilovaná kachní prsa namočíme do teplé omáčky, obalíme v sezamu a podáváme s pečivem a čerstvou zeleninou.