Velikonoční vajíčková pomazánka s pažitkou recept
Apetit Recepty pomazánkySuroviny na recept
- sůl 3 - 4 ks vejce ředkvička bageta 4 - 6 lžic zakysaná smetana čerstvě mletý pepř čerstvá pažitka 2 kostky smetanový termizovaný sýr 180 g smetanové žervé
Postup Velikonoční vajíčková pomazánka s pažitkou
Postup přípravy receptu
-
Vejce uvaříme natvrdo
Do mísy dáme smetanový termizovaný sýr, zakysanou smetanu a žervé. Vše důkladně promícháme, můžeme i vyšlehat ručním šlehačem. Smetanový krém ochutíme solí a čerstvě mletým pepřem. Pažitku opláchneme, osušíme a nasekáme nadrobno
Uvařená vejce prudce zchladíme a oloupeme. Vejce nakrájíme na drobné kousky. Vejce přidáme společně s nasekanou pažitkou do pomazánky a vše důkladně spojíme. Vajíčkovou pomazánku podle potřeby dochutíme a mažeme ji na plátky bagetky či jiného pečiva
Vajíčkovou pomazánku zdobíme plátky ředkvičky, sypeme pažitkou a podáváme.