Velikonoční vajíčková pomazánka s pažitkou recept

Apetit Recepty pomazánky

Suroviny na recept

sůl
3 - 4 ks vejce
ředkvička
bageta
4 - 6 lžic zakysaná smetana
čerstvě mletý pepř
čerstvá pažitka
2 kostky smetanový termizovaný sýr
180 g smetanové žervé

Postup přípravy receptu

  1. Vejce uvaříme natvrdo

  2. Do mísy dáme smetanový termizovaný sýr, zakysanou smetanu a žervé. Vše důkladně promícháme, můžeme i vyšlehat ručním šlehačem. Smetanový krém ochutíme solí a čerstvě mletým pepřem. Pažitku opláchneme, osušíme a nasekáme nadrobno

  3. Uvařená vejce prudce zchladíme a oloupeme. Vejce nakrájíme na drobné kousky. Vejce přidáme společně s nasekanou pažitkou do pomazánky a vše důkladně spojíme. Vajíčkovou pomazánku podle potřeby dochutíme a mažeme ji na plátky bagetky či jiného pečiva

  4. Vajíčkovou pomazánku zdobíme plátky ředkvičky, sypeme pažitkou a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!