Bramborová polévka s čerstvými ryzci recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- 2 lžičky sůl petrželka 3 ks brambory 1 ks cibule 2 lžíce sádlo 2 ks mrkev 2 listy libeček 1 kostka bujón 1 lžička drcený kmín 1 lžíce mletá sladká paprika 1 lžička mletý černý pepř hotová jíška 1 miska ryzce
Postup Bramborová polévka s čerstvými ryzci
Postup přípravy receptu
-
Zeleninu očistíme. Brambory nakrájíme na kostičky, mrkev na kolečka a cibuli nasekáme na kostičky. Ryzce nakrájíme na kousky
Na oleji či sádle osmahneme cibulku. Přidáme pokrájené brambory, kolečka mrkve a podusíme. Přidáme mletou papriku, sůl, pepř, libeček, drcený kmín, bujon a zalijeme vývarem nebo vodou
Zatím si na pánvi rozehřejeme asi lžíci sádla, přidáme ryzce, osolíme je, opepříme a dusíme doměkka
Do hotové bramborové polévky přidáme ryzce a zahustíme jíškou, ozdobíme petrželkou
Bramborovou polévku s čerstvými ryzci podáváme s bílým pečivem.