Telecí játra na červeném víně recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 2 lžíce olej sůl 0,5 sklenek vývar 1 ks cibule 0,5 sklenek červené víno hladká mouka muškátový oříšek 360 g telecí játra mletý černý pepř
Postup Telecí játra na červeném víně
Postup přípravy receptu
-
Játra očistíme a nakrájíme na menší slabší plátky, které obalíme v hladké mouce. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno
Cibuli osmažíme na oleji do tmavší barvy a přidáme játrové plátky. Játra prosmažíme přikryté asi 5 minut z obou stran. Játra odkryjeme a podlijeme červeným suchým vínem, které necháme vyprchat. Přidáme horký vývar a provaříme. Játra nakonec dochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem
Telecí játra na červeném víně chutnají s rýží i knedlíky.