Zadělávané telecí na kari recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- olej sůl 2 - 3 lžíce máslo 1 ks mrkev 1/2 ks květák hladká mouka 1 - 2 lžičky kari koření zeleninový vývar 1 konzerva sterilovaný hrášek čerstvá petrželka 800 g telecí plec
Postup Zadělávané telecí na kari
Postup přípravy receptu
-
Telecí plec omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky. Maso osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Květák rozebereme na růžičky a omyjeme. Mrkev oškrábeme a nakrájíme na jemné nudličky. Hrášek necháme na sítku okapat
Na rozpuštěném másle spolu se lžící oleje zprudka opečeme obalené kostky masa. Jakmile se maso zatáhne a zrůžoví, přidáme kari koření, které necháme zpěnit. Pak vše krátce orestujeme a postupně podléváme podle potřeby malým množstvím zeleninového vývaru. Maso zvolna podusíme doměkka. Před dokončením pokrmu přidáme k masu v kari omáčce růžičky květáku, nudličky mrkve a vše necháme povařit, dokud zelenina nezměkne. Nakonec vmícháme okapaný hrášek a nasekanou petrželku. Pokrm krátce prohřejeme, dochutíme a podáváme
Zadělávané telecí na kari s květákem, mrkvičkou a hráškem podáváme s těstovinami nebo vařenými brambory.