Zadělávané telecí na kari recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

olej
sůl
2 - 3 lžíce máslo
1 ks mrkev
1/2 ks květák
hladká mouka
1 - 2 lžičky kari koření
zeleninový vývar
1 konzerva sterilovaný hrášek
čerstvá petrželka
800 g telecí plec

Postup přípravy receptu

  1. Telecí plec omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky. Maso osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Květák rozebereme na růžičky a omyjeme. Mrkev oškrábeme a nakrájíme na jemné nudličky. Hrášek necháme na sítku okapat

  2. Na rozpuštěném másle spolu se lžící oleje zprudka opečeme obalené kostky masa. Jakmile se maso zatáhne a zrůžoví, přidáme kari koření, které necháme zpěnit. Pak vše krátce orestujeme a postupně podléváme podle potřeby malým množstvím zeleninového vývaru. Maso zvolna podusíme doměkka. Před dokončením pokrmu přidáme k masu v kari omáčce růžičky květáku, nudličky mrkve a vše necháme povařit, dokud zelenina nezměkne. Nakonec vmícháme okapaný hrášek a nasekanou petrželku. Pokrm krátce prohřejeme, dochutíme a podáváme

  3. Zadělávané telecí na kari s květákem, mrkvičkou a hráškem podáváme s těstovinami nebo vařenými brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!