Vepřové medailonky s těstovinami a rajčaty recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
1 stroužek česnek
2 lžičky sůl
1 lžička sůl
5 ks rajčata
1 ks cibule
200 ml voda
1 balíček těstoviny
1/2 lžičky pepř
2 špetky pepř
500 g vepřová panenka

Postup přípravy receptu

  1. Očištěnou vepřovou panenku nakrájíme na plátky, které lehce naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme česnekem nebo grilovacím kořením. Na pánvi opečeme medailonky zprudka z obou stran, podlijeme troškou vody a dusíme doměkka

  2. Mezitím si uvaříme těstoviny. Na další pánvi na trošce oleje podusíme nakrájenou cibulku, přidáme kousky rajčat, podlijeme, přidáme sůl, pepř a česnek. Dusíme do změknutí rajčat, do směsi pak přidáme uvařené těstoviny a dobře promícháme. Kdo má rád spojení těstovin a pečených brambor, může být i v této kombinaci

  3. Směs těstovin s rajčaty podáváme jako přílohu k vepřovým medailonkům.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!