Vepřové medailonky s těstovinami a rajčaty recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek 1 stroužek česnek 2 lžičky sůl 1 lžička sůl 5 ks rajčata 1 ks cibule 200 ml voda 1 balíček těstoviny 1/2 lžičky pepř 2 špetky pepř 500 g vepřová panenka
Postup Vepřové medailonky s těstovinami a rajčaty
Postup přípravy receptu
-
Očištěnou vepřovou panenku nakrájíme na plátky, které lehce naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme česnekem nebo grilovacím kořením. Na pánvi opečeme medailonky zprudka z obou stran, podlijeme troškou vody a dusíme doměkka
Mezitím si uvaříme těstoviny. Na další pánvi na trošce oleje podusíme nakrájenou cibulku, přidáme kousky rajčat, podlijeme, přidáme sůl, pepř a česnek. Dusíme do změknutí rajčat, do směsi pak přidáme uvařené těstoviny a dobře promícháme. Kdo má rád spojení těstovin a pečených brambor, může být i v této kombinaci
Směs těstovin s rajčaty podáváme jako přílohu k vepřovým medailonkům.