Opilý chlebíček recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 70 g máslo 2 - 3 lžíce rum rum 6 ks bílek 1/2 balíčku prášek do pečiva 180 g cukr moučka cukr moučka 180 g polohrubá mouka dětské piškoty olej na vymazání polohrubá mouka na vysypání
Postup Opilý chlebíček
Postup přípravy receptu
-
Z bílků a cukru ušleháme tuhý sníh
Mouku smícháme s práškem do pečiva a sypkou směs opatrně vmícháme do sněhu. Vmícháme rum a nakonec pramínkem přilijeme i rozpuštěné máslo
2/3 těsta nalijeme do formy na chlebíček (dobře vymazané a vysypané). Poklademe ho piškoty namáčenými v rumu, nahoru dáme zbytek těsta a povrch chlebíčku uhladíme směrem do stran. Pečeme zvolna v předehřáté troubě na 175 °C
Hotový chlebíček necháme mírně vychladnout, potom ho vyklopíme a posypeme cukrem, případně ozdobíme rumovou polevou.