Knedlíky bez mouky plněné uzeným, špekem a špenátem recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

5 ks vejce
1 ks cibule
300 g špenát
125 g mozzarella
20 dkg špek
20 dkg uzené
2 lžíce psyllium

Postup přípravy receptu

  1. Na knedlíky používám grusetkove těsto - 5 vajec (ideálně od šťastných slepiček), 1 mozzarella a 2 lžíce psyllia. Vše rozmixujeme dohladka

  2. Vymyslela jsem variantu na sladko s meruňkami a představuji i slanou variantu. Potřebujeme náplň z uzeného a špeku, aby to dobře drželo, použijeme ještě špenát. Začneme škvařit špek, přidáme nakrájenou velkou cibuli a na závěr kousky uzeného. Když máme vše pěkně opečené, přidáme špenát a dusíme doměkka. Na závěr polovinu směsi rozmixujeme a spojíme se zbytkem směsi. Tím se vytvoří náplň, která dobře drží tvar

  3. Připravíme si plech vyložený pečícím papírem a na něm tvoříme kulaté hromádky masové směsi se špenátem a na ně navršíme těsto tak, aby byla celá směs obklopena těstem

  4. Naplněné knedlíky pečeme na 170 °C 5 - 7 minut

  5. Upečené knedlíky poté servirujeme na dušeném kysaném zelí se špekem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!