Knedlíky bez mouky plněné uzeným, špekem a špenátem recept
Apetit Recepty přílohySuroviny na recept
- 5 ks vejce 1 ks cibule 300 g špenát 125 g mozzarella 20 dkg špek 20 dkg uzené 2 lžíce psyllium
Postup Knedlíky bez mouky plněné uzeným, špekem a špenátem
Postup přípravy receptu
-
Na knedlíky používám grusetkove těsto - 5 vajec (ideálně od šťastných slepiček), 1 mozzarella a 2 lžíce psyllia. Vše rozmixujeme dohladka
Vymyslela jsem variantu na sladko s meruňkami a představuji i slanou variantu. Potřebujeme náplň z uzeného a špeku, aby to dobře drželo, použijeme ještě špenát. Začneme škvařit špek, přidáme nakrájenou velkou cibuli a na závěr kousky uzeného. Když máme vše pěkně opečené, přidáme špenát a dusíme doměkka. Na závěr polovinu směsi rozmixujeme a spojíme se zbytkem směsi. Tím se vytvoří náplň, která dobře drží tvar
Připravíme si plech vyložený pečícím papírem a na něm tvoříme kulaté hromádky masové směsi se špenátem a na ně navršíme těsto tak, aby byla celá směs obklopena těstem
Naplněné knedlíky pečeme na 170 °C 5 - 7 minut
Upečené knedlíky poté servirujeme na dušeném kysaném zelí se špekem.