Salát s majonézou a ovocem recept
Apetit Recepty přílohySuroviny na recept
- 1 lžíce cukr 1 lžička sůl 1 dl smetana 1 ks jablko 1 kelímek majonéza 1 ks hruška 1 lžíce citronová šťáva 100 g vlašské ořechy 300 g hroznové víno 250 g eidam (40%)
Postup Salát s majonézou a ovocem
Postup přípravy receptu
-
Sýr nakrájíme ozdobným nožem na tenké pásky. Oloupané jablko a hrušku nakrájíme na kostičky, přidáme bobule vína - pokud jsou větší, překrojíme je, případně zbavíme jadérek. Přimícháme nadrobno nasekané ořechy a zalijeme zálivkou
Zálivku si připravíme smícháním majolky, citronové šťávy, cukru, smetany a soli
Ovocný salát s majonézou dobře promícháme, necháme vychladit, případně odležet přes noc
Podáváme jako přílohu k minutkám. Nejlépe chutná na druhý den.