Salát s květákem recept

Apetit Recepty saláty

Suroviny na recept

sůl
2 ks rajče
100 - 200 g květák
muškátový oříšek
1 ks zelená paprika
1 ks jarní cibulka
1 ks salátová okurka
mletý černý pepř
1 kostka zeleninový bujon
citronový pepř
2 ks bílá paprika
200 g sýr balkánského typu

Postup přípravy receptu

  1. Na salát použijeme vařené květákové růžičky. Menší část květáku očistíme, odkrojíme košťál a rozdělíme na malé růžičky. Vaříme ve vodě s kostkou bujonu. Měkké růžičky scedíme a necháme vychladnout

  2. Mezitím si můžeme přichystat zeleninu. Tu očistíme a nakrájíme. Papriky na nudličky a kolečka, okurek rozdělíme podélně na čtvrtiny a nasekáme na větší kousky. Rajčata zbavíme "vnitřku" a nakrájíme pouze pevnou část na měsíčky. Jarní cibulku i s natí nakrájíme na kolečka

  3. Zeleninu dáme do mísy, promícháme s květákem a osolíme. Na dochucení použijeme mletý černý pepř, citronový pepř a trochu muškátového oříšku. Promícháme a nakonec přidáme rozdrobený balkánský sýr

  4. Salát s květákem podáváme vychlazený, podle chuti můžeme přidat i některou ze zálivek, které koupíme v každém supermarketu. Ale takto chutná báječně.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!