Opilý Izidor recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 6 ks vejce 50 g máslo 250 g máslo 150 - 200 ml rum 2 lžíce kakao 2 ks žloutek 60 g ořechy 200 g ořechy 100 g čokoláda na vaření 180 g cukr moučka 170 g cukr moučka 200 g cukr moučka 60 g hrubá mouka
Postup Opilý Izidor
Postup přípravy receptu
-
Ořechy umeleme opravdu najemno. Plech vymažeme a vysypeme hrubou moukou
Vejce na těsto rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Z bílků ušleháme pevný sníh a postupně do něj přimícháváme žloutky, cukr, mouku a ořechy. Těsto rovnoměrně rozprostřeme na vymazaný plech a pečeme v předehřáté troubě dorůžova. Hotový korpus necháme vychladnout
Zatím si připravíme náplně. Na první náplň utřeme žloutky s cukrem, máslem a kakaem. Rozetřeme ji na upečený plát těsta
Příprava druhé náplně je ještě jednodušší. Ořechy, cukr a rum smícháme v pastu, která musí být roztíratelná. Pokud bude třeba, přidáme rumu o něco více. Náplň naneseme na připravený základ
Ve vodní lázni si rozpuštěním másla a čokolády připravíme čokoládovou polevu, kterou nakonec opilého Izidora pokropíme. Moučník necháme ztuhnout
Po ztuhnutí Izidora krájíme na řezy 2x3 cm a můžeme podávat.