Opilý Izidor recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

6 ks vejce
50 g máslo
250 g máslo
150 - 200 ml rum
2 lžíce kakao
2 ks žloutek
60 g ořechy
200 g ořechy
100 g čokoláda na vaření
180 g cukr moučka
170 g cukr moučka
200 g cukr moučka
60 g hrubá mouka

Postup přípravy receptu

  1. Ořechy umeleme opravdu najemno. Plech vymažeme a vysypeme hrubou moukou

  2. Vejce na těsto rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Z bílků ušleháme pevný sníh a postupně do něj přimícháváme žloutky, cukr, mouku a ořechy. Těsto rovnoměrně rozprostřeme na vymazaný plech a pečeme v předehřáté troubě dorůžova. Hotový korpus necháme vychladnout

  3. Zatím si připravíme náplně. Na první náplň utřeme žloutky s cukrem, máslem a kakaem. Rozetřeme ji na upečený plát těsta

  4. Příprava druhé náplně je ještě jednodušší. Ořechy, cukr a rum smícháme v pastu, která musí být roztíratelná. Pokud bude třeba, přidáme rumu o něco více. Náplň naneseme na připravený základ

  5. Ve vodní lázni si rozpuštěním másla a čokolády připravíme čokoládovou polevu, kterou nakonec opilého Izidora pokropíme. Moučník necháme ztuhnout

  6. Po ztuhnutí Izidora krájíme na řezy 2x3 cm a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!