Vepřové medailonky s ovocnými špízy recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 3 lžíce olej sůl 200 ml vývar 2 lžičky solamyl 1 ks cibule 1 ks pomeranč 1 ks kiwi 1 ks banán 2 lžičky kari koření 100 ml smetana ke šlehání 600 g vepřová panenka mletý barevný pepř 4 ks jahoda
Postup Vepřové medailonky s ovocnými špízy
Postup přípravy receptu
-
Vepřovou panenku očistíme a nakrájíme přes vlákno na medaiolonky. Zlehka je naklepeme, osolíme a opepříme. Poté je opečeme na oleji - z každé strany asi 3 minuty. Vyjmeme je z pánve a uchováme v teple
Kiwi, banán a pomeranč oloupeme, jahody omyjeme. Ovoce rozkrájíme na přibližně stejně velké kousky, které napíchujeme na špejle. Ovocné špízy také rychle opečeme na pánvi a přidáme k vepřovým medailonkům
Na omáčku oloupeme cibulku, nasekáme ji na drobné kostičky a osmahneme ve výpeku na pánvi společně s kari kořením. Zalijeme vývarem a zahustíme škrobovou moučkou, kterou rozmícháme v trošce vody. Omáčku zjemníme smetanou.
Medailonky servírujeme se špízy a přelité omáčkou. Vhodnou přílohou jsem brambory nebo rýže
Foto: Profimedia.cz