Česnekový kapr s lilkem recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 4 stroužky česnek 3 stroužky česnek 1 lžíce olej sůl vývar máslo 1 ks cibule 4 porce kapr 2 ks lilek 300 ml bílý jogurt 3 - 4 lžíce rajský protlak mletý černý pepř drcený rozmarýn
Postup Česnekový kapr s lilkem
Postup přípravy receptu
-
Porce kapra očistíme, omyjeme a osušíme. Čtyři stroužky česneku oloupeme, prolisujeme a promícháme spolu s rozmarýnem, solí, pepřem a olejem v jogurtu. Do takto připravené marinády vložíme rybu a necháme ji asi 2 hodiny v chladu rozležet
Mezitím si připravíme přílohu z lilku. Lilky omyjeme, seřízneme na obou koncích a zapečeme v troubě do poloměkka. Vychladlé lilky podélně rozkrojíme, dužinu vydlabeme a pokrájíme na menší kousky. Oloupanou cibuli a česnek jemně usekáme. Na oleji necháme zpěnit cibulku a česnek, vmícháme nakrájený lilek, krátce orestujeme a přidáme rajský protlak. Vše podle potřeby podlijeme vývarem a asi 10 minut podusíme do zhoustnutí. Směs podle chuti osolíme a opepříme
Odleželé porce kapra rozložíme do pekáčku kůží nahoru, poklademe hoblinkami másla a pečeme při 180 °C asi 20 minut dozlatova
Upečeného kapra rozdělíme na porce, obložíme listem salátu a servírujeme s podušeným lilkem. Česnekového kapra s lilkem podáváme s bílou bagetou nebo opečeným bramborem.