Česnekový kapr s lilkem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
3 stroužky česnek
1 lžíce olej
sůl
vývar
máslo
1 ks cibule
4 porce kapr
2 ks lilek
300 ml bílý jogurt
3 - 4 lžíce rajský protlak
mletý černý pepř
drcený rozmarýn

Postup přípravy receptu

  1. Porce kapra očistíme, omyjeme a osušíme. Čtyři stroužky česneku oloupeme, prolisujeme a promícháme spolu s rozmarýnem, solí, pepřem a olejem v jogurtu. Do takto připravené marinády vložíme rybu a necháme ji asi 2 hodiny v chladu rozležet

  2. Mezitím si připravíme přílohu z lilku. Lilky omyjeme, seřízneme na obou koncích a zapečeme v troubě do poloměkka. Vychladlé lilky podélně rozkrojíme, dužinu vydlabeme a pokrájíme na menší kousky. Oloupanou cibuli a česnek jemně usekáme. Na oleji necháme zpěnit cibulku a česnek, vmícháme nakrájený lilek, krátce orestujeme a přidáme rajský protlak. Vše podle potřeby podlijeme vývarem a asi 10 minut podusíme do zhoustnutí. Směs podle chuti osolíme a opepříme

  3. Odleželé porce kapra rozložíme do pekáčku kůží nahoru, poklademe hoblinkami másla a pečeme při 180 °C asi 20 minut dozlatova

  4. Upečeného kapra rozdělíme na porce, obložíme listem salátu a servírujeme s podušeným lilkem. Česnekového kapra s lilkem podáváme s bílou bagetou nebo opečeným bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!